Jelenleg is ki lehet tölteni az általános szociális helyzetfelmérő adatlapot a MODULO rendszerében, ugyanis a rendkívüli szociális ösztöndíj igényléséhez szükséges űrlapot itt lehet kitölteni, amit természetesen egész évben le lehet adni. 

Rendkívüli szociális ösztöndíj:

A Hallgatói Önkormányzat a hallgatók váratlanul felmerülő, a hallgató és/vagy a vele egy háztartásban élők jövedelmi viszonyait jelentősen megváltoztató kiadások vagy bevételi kiesések enyhítésére nyújthat támogatást.

KI?

– lezárt, pontozott általános szociális helyzetfelmérővel rendelkező hallgatók

– államilag finanszírozott képzési forma

MIKOR?

– három esete létezik: gyermekszületés (25 000 Ft), közvetlen hozzátartozó elhalálozása (20 000 Ft) jelentős jövedelemcsökkenés (a hallgató képzésén fennálló jogviszonyának időtartama alatt jelentős mértékű jövedelemcsökkenéssel, munkanélkülivé válással, tartós vagy súlyos betegséggel, jelentős mértékű gyógyszerkiadással terhelt hallgató vagy a hallgató saját eltartója után,legfeljebb 30 000 Ft)

– csak a helyzetfelmérő kitöltése során még NEM létezett körülmény vehető figyelembe

– igazoló dokumentum feltöltése szükséges

HOGYAN?

– pályázás menete: MODULO rendszeren keresztül

KIHEZ?

– bíráló: a hallgató karának Hallgatói Önkormányzata

A pályázás menete:

Pályázási felület: MODULO
Folyamat: MODULO (belépés)-->EHÖK (Beadási hely)-->Általános szociális helyzetfelmérő adatlap (kitöltés, igazolások feltöltése, véglegesítés)-->Rendkívüli szociális ösztöndíj (igénylési adatlap kitöltése, véglegesítése. Ez az igénylő az Ált. szoc. helyzetfelmérő adatlaphoz kapcsolódó űrlapként elérhető.)
Értékelés: a feldolgozást követően a beadvány adatlapjának végén.

Rendszeres szociális támogatás, városi tanulóbérlet és kollégiumi elhelyezésre jelenleg még nincs kiírva a pályázati időszak, viszont várhatóan ebben a hónapban már ki kerül a felhívás, így kérünk minden hallgatót, figyelje a https://sztehap.hu/ weboldalunkat.

Forrás: www.sztehap.hu