A felajánlásokra továbbra is szükség van, a Mátrix Közhasznú Alapítványhoz eljuttatott a számítógépeket és a mesekönyveket tehetséges, de hátrányos helyzetű fiatalok, és beteg gyermekek kapják.  


A műszaki eszközökre az olyan 10 és 14 év közötti fiatalok pályázhatnak, akiknek 2, vagy több kiskorú testvére van, a legutóbbi félévük tanulmányi átlaga eléri a 4-est és az otthonukban nincs számítógép. A jótékonysági programba minden eszközt szívesen fogadnak.


Mesekönyvért Osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok


Az alapítvány dolgozói mesekönyveket is gyűjtenek, amiket kórházakba, beteg gyermekekhez juttatnak el. A legtöbb könyvet összegyűjtő csapat ráadásul most egy osztálykirándulást is nyerhet.


„Kórházak, gyermekosztályok mesekönyvállományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szervez. A legtöbb könyvet összegyűjtő általános iskolás csapat a 2016/2017-es év végi osztálykirándulását 300.000. Ft értékben az alapítvány fizeti, a legtöbb könyvet összegyűjtő óvodai csoport és középiskolás csapat minimum 60.000 - 60.000 Ft értékű díjazásban részesül”


– olvasható az alapítvány honlapján található felhívásban.


Eddig csaknem 4000 könyv érkezett, a java azonban még csak most jön, hiszen május 10-ig várják a felajánlásokat, amelyeket postán is el lehet juttatni az alapítványhoz.


Kép: mesedoktor.huR%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.