Apáti Sándor az eddigi selejtező mindkét fordulóját teljesítette, méghozzá a legjobb idővel, ezért nagy esélye van a győzelemre. Nem csak azért nagy teljesítmény ez, mert az eddigi legnehezebb selejtezőkön van túl, hanem mert nem is aktív sportoló. Azt mondja, be szeretné bizonyítani, hogy egy tudós is lehet kemény.

Bár a 30 éves szegedi molekuláris biológus kicsit kilógott az indulók közül, kiderült, hogy a kigyúrt, izmos testalkat nem minden.

„– Szétnézve a kigyúrt versenyzőkön megállapítottam, hogy nekem inkább apukatestem. Tudtam viszont, hogy a feladatok többsége nem okozhat nehézséget, mert célirányosan készültem.”

Apáti Sándor az eredeti, japán műsorok mellett az Amerikában futó összes évadot is látta. Már annak idején eldöntötte, hogy ha egyszer lesz ilyen műsor Magyarországon, biztosan indul, így hát nem volt kérdés, mikor meghirdették, hogy jelentkezik. Mivel pontosan tudta, milyen feladatokra számíthat, így mindössze 3 hónapot készült személyi edzőjével és egyéves kislányával Alízzal.

Persze nem tapasztalatlan újoncként vágott az edzésbe, hiszen 23 évig karatézott. Arra edzett elsősorban, hogy sokáig bírjon lógni, mert állítása szerint a saját testsúlya a magasságához képest az átlagosnál nagyobb.

Hétfőn beérett a munkája gyümölcse, mikor az eddigi legnehezebb selejtezőben a félszáz induló közül ő volt az egyike annak a 4 versenyzőnek, akik egyáltalán teljesíteni tudták a pályát, ráadásul az ő ideje volt a legjobb. Nem csak itt, de a második pályán sem tudta senki leelőzni, ott is ő végzett a legjobb idővel.

„A Ninja Warrior nehézségét az adja, hogy csak egyszer lehet próbálkozni. Elég egy kis hiba, és máris kiesik az ember.”

Fotó: tv2.hu