A Magyar Távirati Iroda sportszerkesztőségének felkérése már 1964 óta minden évben megszavazzák a sportágak szövetségei az adott év legjobbját. Ebben az évben 56 szövetség választott hét sportágban. Összesen nyolc szegedi sportoló részesült abban a megtiszteltetésben, hogy 2017 legjobbjának szavazták meg a sportága szövetségénél.

Súlyemelésben Nagy Pétert, a Szegedi Lelkesedés SK versenyzőjét választották a sportág legjobbjának, összesen már hetedszer.

Atlétikában a békéscsabai Márton Anita lett az év női sportolója, búvárúszásban pedig Kanyó Dénes kapta a legtöbb szavazatot.

A fallabda sportág női mezőnyében a Tisza SC tagját, Hajnal Helgát választották, gyorsasági korcsolyában pedig mindkét nem képviselője szegedi sportoló; Erdős Dávid, a Tornádó Team Szeged versenyzője és Gardi Dominika.

Pályaíjászok között Banda Árpád (UTC-ÍSE) bizonyult a legkiemelkedőbbnek, szkanderben pedig Károlyi András, a Szegedi Bikák sportolója nyert.

Még nem tudni az összes sportág legjobbjának nevét, például a nagypályás labdarúgás, a kerékpár, a kézilabda és a curling szövetségei is később nevezik majd meg a választottjukat.