Sok munkával jár a hideg itthon is: eddig összesen 360 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak az áprilisi tél miatt – írja az MTI. Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint 230 esetben elakadt, karambolozó vagy árokba csúszott járművet kellett menteni.


Jelentős sérülésekről nem tudnak, azonban az autók mentése mellett sok esetben riasztották kidőlt, letört vagy villanyvezetékre zuhant fák miatt a tűzoltókat.


Éjszaka több alsórendű útszakaszról kellett kimenteni embereket: Felsőtárkány és Répáshuta között 26-an, Répáshuta és Bükkszentkereszt között 30-an ragadtak az úton. Őket, valamint a hosszabb időre áram nélkül maradtakat melegedőhelyeken helyezték el - fűzte hozzá a szóvivő. Emellett dialízises és más betegek, valamint kismamák egészségügyi ellátását vagy utazását kellett megszervezniük a katasztrófavédelmiseknek.


Az ELMÜ-ÉMÁSZ közleménye szerint jelenleg kb. 3000 fogyasztónál nem sikerült még helyreállítani a villamosenergia-szolgáltatást, emellett több település is megközelíthetetlen. Ezeken a területeken először a Katasztrófavédelem munkatársai végzik el az utak felszabadítását, csak ezután kezdődhet meg a hibaelhárítás – írja a 24.hu. Ahol pedig ez még nem lehetséges, ott aggregátorok segítségével, ideiglenesen kialakított melegedő helyiségekben várhatják meg a lakók a helyreállítást.

Nyári gumival felszerelt autóval továbbra se induljon el senki!

A rendőrség honlapján található tájékoztatás alapján Csongrád megyében jelenleg nem kell forgalomkorlátozásra számtani, amíg azonban az időjárási viszonyok nem javulnak, nem érdemes autóba ülni.
Jó hír is van: az időjárásunkat alakító ciklon hatása csütörtök estétől lényegesen gyengülni fog, és péntekre visszatér a tavasz, hétvégére pedig az átlagos áprilisi idő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.Képek: 24.hu, delmagyar.huR%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.