Egész napos sebességellenőrzéssel próbálják majd meg kiszűrni a gyorshajtókat április 19-én: 6 órától másnap 6 óráig egy évek óta ismétlődő európai akció, az úgynevezett Speedmarathon keretében figyelik majd az autózókat - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata.


Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezésére indult kampányban idén is részt vesz a magyar rendőrség. Az egész Európát érintő akció célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása – olvasható a közleményben.


Az ellenőrzés ideje alatt, 2017. április 19-én 6 órától 2017. április 20-én 6 óráig, a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz. A változtatható helyű műszerek részére pedig több ellenőrzési helyet is kijelölnek majd.


A korábbi évekhez hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kiválasztásakor a lakosság véleményét is figyelembe veszi, ezért idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor az ellenőrzésre. Az erre a célra, megyénként létrehozott e-mail címekre (például speedmarathon@csongrad.police.hu) április 12-én, 24 óráig várják a javaslatokat.

A javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok április 18-áig jelölik ki a pontos helyszíneket, időpontokat, és tájékoztatják erről a nyilvánosságot is.


A tavaly áprilisi akció keretében összesen 857 helyszínen ellenőriztek és 3741 gyorshajtót bírságoltak meg.


Ez a 2015-ös akcióhoz képest 25 százalékos csökkenést jelentett, akkor ugyanis mintegy 5000 gyorshajtót büntettek meg. A 2015-ös összeurópai akció során a legtöbb gyorshajtót, 11 ezret a 80 milliós lakosú Németországban, a második legtöbbet 5,5 ezret a 60 milliós Olaszországban mérték, a tízmilliós lakosságú Magyarország pedig a dobogó harmadik fokára fért fel ötezer büntetéssel.


Kép: police.hu


R%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.