Megegyezett a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra. Nagy valószínűséggel a kormányzati hatás nyomására egyeztek meg az érintett felek, így mindkét cég visszavonja a keresetét a folyamatban lévő bírósági ügyekben – írja a HVG.


A két cég magyar és angol nyelvű közös közleményét – melyet változtatás nélkül közlünk – a Csíki Sör Manufaktúra tette közzé hétfőn, a közösségi oldalán:


„A Csíki Sör Manufaktúra (Lixid Project SRL) és a Heineken România bejelenti, hogy 
konstruktív tárgyalások után mindkét fél érdekévé vált, hogy a Csíki Sör márkanév körüli vita barátságos úton rendeződjék.

A felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon. A megegyezés része, hogy minden peres ügyet a felek egymás ellen megszüntetnek.

A mindkét fél részéről tanúsított kompromisszumos kiegyezés után a két cég bizakodóan néz a jövőbe és ezután több időt és energiát tud arra szánni, hogy építse kapcsolatait a közösséggel, partnereivel, fogyasztóival, és így most már csak arra kell összpontosítani, amihez a legjobban értünk: a sör készítéséhez.

Meg szeretnénk köszönni minden támogatónknak, fogyasztóinknak, a helyi közösségünknek és nem utolsó sorban Magyarország Kormányának az önzetlen segítséget. 
Nélkületek nem sikerült volna! Köszönjük!
És köszönjük Hódmezővásárhely!”


Kép: HVGR%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.