Abszintot gyújtott meg egy barátján, annak eloltásában azonban már nem vett részt az a csongrádi férfi, akit most életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolnak – írja a Délmagyar. Az eset még tavaly nyáron, Szegeden történt.


A vádirat szerint egy fiatalokból álló társaság két tagja keveredett nézeteltérésbe, mely során a vádlott a padon félmeztelenül ülő sértett nyakára és hátára mintegy 2 dl mennyiségű abszintot öntött, majd meggyújtotta.


A férfin a társaság többi tagja segített: egy ott lévő, széttört dinnye levébe forgatva sikerült az égést csillapítania. A vádlott ezt is végignézte, a „mentésben” azonban nem vett részt.

A sértetthez mentőt sem hívtak, mert mint utólag kiderült, más okból kifolyólag adtak ki körözést ellene, így inkább elfutott a helyszínről. Az esetre pedig pár nappal később, egy igazoltatás során derült fény.


A férfit a rendőrök orvoshoz vitték, ahol kiderült, hogy nyolc napon túl gyógyuló, a testfelület 10 %-át érintő első és másodfokú égési sérüléseket szenvedett. A főügyészség a vádlottat így életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, bűnösségének kérdésében pedig a Szegedi Törvényszék fog dönteni.R%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.