Vádat emelt az ügyészség egy szerb férfi ellen, aki kilónként 300 euró ellenében vállalta, hogy Koszovóból kábítószert csempész Nyugat-Európába – írja az MTI.


Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte, hogy az ügyészség a férfit


különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.


A vádirat szerint a férfi 2016 második felében vásárolt egy személygépkocsit, majd annak lökhárítóiban, a küszöbjeiben, illetve a benzintank mellett is rejtekhelyeket alakított ki. Ezt követően ismeretlenül maradt megbízójával abban állapodott meg, hogy marihuánát szállít Koszovóból Nyugat-Európába kilogrammonként 300 euró ellenében.


A férfi 2016 karácsonyán jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen a gépkocsijával, amelyben 32 csomag, mintegy 15 kilogrammnyi marihuánát találtak a pénzügyőrök - tudatta a csoportvezető ügyész.


Kép: sikerado.huR%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.