Jogerősen kilenc év börtönbüntetéssel sújtotta szerdán a Szegedi Ítélőtábla azt a kondorosi férfit, aki 2015-ben féltékenységből több késszúrással életveszélyesen megsebesítette egy ismerősét.


A táblabíróság emberölés kísérletében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a 66 éves vádlottat – írja az MTI.

A férfi 2011-ben kezdett kapcsolatot egy kondorosi asszonnyal, de a vádlott italozó életmódja miatt nem költöztek össze. A férfi részegen rendszeresen féltékenykedett, emellett legalább nyolc alkalommal bántalmazta a nőt.


Az asszony egykori élettársa - a későbbi sértett - közös gyermekük miatt szoros kapcsolatot tartott a családdal, szabad bejárása volt az otthonukba is. 2015. július 3-án is a házban tartózkodott, amikor az asszony és a vádlott egész napos italozását követően hazatért. A vádlott kérdőre vonta a sértette, mit keres ott, majd az udvarra is követve szidalmazta a férfit. A vádlott visszaszaladt a konyhába, és miután fellökte az asszonyt, magához vett egy kést, az udvarra rohant, ahol több szúrással sebesítette meg az ismerősét.

A férfi bár életveszélyes sérüléseket szenvedett, ártalmatlanítani tudta a vádlottat, azt követően pedig hívta a mentőt és a rendőrséget.


Kép: faktor.huR%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.