Vádat emelt az ügyészség azzal az ukrán állampolgárral szemben, aki január 21-én nagy mennyiségű, Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert akart az országon keresztül hazájába csempészni – írja az MTI.

Serfőző Katalin, a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője közölte, hogy a férfit egészségügyi termék hamisításának bűntettével vádolják, vele szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést és az ország területéről történő kiutasítást indítványozott az ügyészség.

A vádirat szerint a férfit január 18-án, Belgrádban bízták meg azzal, hogy fizetség ellenében Szerbiában forgalmazott, megfázás elleni gyógyszert szállítson Ukrajnába. A vádlott 61 ezer szem gyógyszert vett át a megbízótól, és rejtett el a gépkocsijának tárolóiban. A férfi három nappal később, január 21-én Röszkénél jelentkezett belépésre, de a pénzügyőrök megtalálták járművében a gyógyszert, amely sem Magyarországon, sem Ukrajnában nem engedélyezett - tudatta az ügyész.

Kép:  karpatalja.ma


R%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.