Idén január 10-én kezdték el az orvosi rendelő felújítását. Az átadón Botka László polgármester is beszédet mondott.

A beruházás 224 millió forintba került, azonban ez az újszegedi egészségügyi ellátás egyik legfontosabb intézménye. Uniós források is rendelkezésre álltak, de a költségek jelentős részét a város önrésze fedezte. A polgármester beszédében elhangzott, hogy a szegedi intézmények felújítására közel egymilliárd forintot fordít a város.

Az épületet 1970-ben adták át, összesen 682 négyzetméteres és kétszintes. A felújítás részeként külső hőszigetelést kapott, nyílászárócserén esett át, valamint a lapostetőt is leszigetelték.

A földszint teljes átalakításon esett át, csak a szerkezeti falak és pillérek maradtak a helyükön. Új elrendezésben új helyiségek épültek. A régi gépészeti és elektromos hálózatot is lecserélték, továbbá a gyermek háziorvosi és a védőnői tanácsadó is megújult.

Nem csak a földszint, az emeletek is teljesen átalakultak, több váró (egészéges-és betegváró), orvosi szobák, asszisztensi szoba, baba-mama szoba és babakocsi tárolók is épültek.

Az egész épület akadálymentesítését egy lift biztosítja majd és minden szinten akadálymentes WC található. Ezeken kívül a közlekedési területeken vezetősávok is lesznek.

Fotó: delmagyar.hu