Hivatalosan is kijelenthető, hogy járvány van, ezt pedig az influenzások megtízszereződött száma mutatja meg a legjobban. A Népegészségügyi Főosztály így látogatási tilalmat rendelt el az intézményekben.


A tilalom szerdától lép érvénybe és Szeged összes klinikai egységére: a deszki tüdőszanatóriumra, a hódmezővásárhelyi kórházra, illetve a kakasszéki gyógyintézetre is érvényes. 


Azt egyelőre nem tudni, hogy a tilalom meddig fog tartani.

Annyit lehet tudni, hogy a súlyos betegek látogatása kivételnek tekinthető, de csak abban az esetben, ha a hozzátartozó felvette az influenza elleni védőoltást, és ha a látogatást a klinika osztályának vezetője is engedélyezi.


Bosnyákovits Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivalat főosztályvezetőjének elmondása alapján Csongrád megyében ugrásszerűen megnőtt az influenzaszerű megbetegedések száma.


A múlt héten 100 ezer lakosra Csongrád megyében átlagosan 207 megbetegedés jutott. Ez gyakorlatilag duplája a járványküszöbnek.


Abban az esetben, ha a 150-es határt eléri a megbetegedések száma, akkor meghatározott területenként el kell rendelni a látogatási tilalmat - tudatta az okokat a főosztályvezető.


Forrás: szeged.hu


R%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.