Első soron a frissen dobozdíjas agyhártyagyulladás elleni védőoltásból van hiány.

Ez annyira nem is meglepő, mivel az elmúlt napok halálhírei erősen felkeltette a szülők figyelmét a vírusos agyhártyagyulladás terén.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet gyógyszerhatósági főosztályvezetője a rádiónak azt mondta, most nagyobb külföldi tétel behozatalát engedélyezték a nagykereskedőnek. Pállfyné Poór Rita kiemelte, hogy országos hiányról még nem beszélhetünk, de némely vakcina esetében akadályozottabb az ellátás.

Valószínűleg még januárban megoldódik a probléma.

Forrás

Képforrás


Ambrus

Czeglédi Ambrus Máté

Czeglédi Ambrus Máté vagyok, jelenleg az SZTE TTIK Környezettudományi mester szakos hallgatója. Mindig is érdekelt a sajtó világa, így már egyetemi éveim alatt kipróbálhattam magam karom hivatalos lapjánál, mint cikkíró, később pedig főszerkesztőként. A médiával jelenleg csak hobbiként foglalkozok, de az írásban mindig is örömömet leltem, így kapva-kaptam a lehetőségért, hogy a DailySzeged szerkesztőségébe kerülhessek. Remélem, hogy sokáig a DailySzeged csapatához tartozhatok majd, és cikkeimmel kiegészíthetem a DailySzeged palettáját valami újjal.