Ahogyan Szeged célja az egyik legnagyobb kártyakibocsátóval együttműködve a készpénzmentes vásárlás preferálása, az őskőkori lyukasztós rendszer helyére betett parkolóautomaták mellett új jegy-/bérletautomatákból is hatot üzembe helyeztek városszerte, amit elég jól ki is használunk az SZKT szerint.-

- Egyre többen használják a bérletautomatáinkat: júliusban 6200, augusztusban már több mint 8400 vásárlást regisztráltunk, szeptemberben pedig több mint 10 ezerre számítunk – mondta el Majó-Petri Zoltán, az SZKT igazgatója a Delmagyar.hu-nak, majd hozzátette: augusztusra már tízmilliós automatás bevételre számítanak. 

Leggyakrabban az Aradi vértanúk terén fizetnek bankkártyával az automata használói, de máshol is az látható: szükség volt az újításokra, a vásárlások 38 %-át már nem készpénzben fizetik. Igaz, a Mars téri buszállomáson még ennek a nagyobb az aránya, és ott főleg jegyet vesznek. Időnként vannak fennakadások - érme-, papír-, kártyaolvasó elakadás, minden volt már, de arányait tekintve igen ritkák ezek - mondták el a közlekedési társaságnál.

(Delmagyar.hu)