Donald Trump, az amerikai republikánusok elnökjelöltje hétfőn este kijelentette, hogy csakis egy természeti katasztrófa akadályozhatja meg őt abban, hogy részt vegyen az elnökjelölti vitákon.


A republikánus elnökjelölt korábban még azt nehezményezte, hogy a várható három elnökjelölti vita közül kettőt focimeccsekkel egy időben tartanak, így az emberek inkább a focit nézik majd, mint a Trump-Clinton tévévitát, sőt, még azt is sejtetni engedte, hogy esetleg nem vesz részt ezeken. 


Hétfőn azonban a saját repülőgépén - az ohiói kampánykörútján - vele utazó újságírókkal közölte, hogy csakis egy hurrikán vagy más természeti katasztrófa akadályozhatja meg őt abban, hogy részt vegyen a vitákon. Leszögezte azt is, hogy fontosnak tartja ezeket, hiszen „fontos elemei annak, amit csinálunk”. Hozzátette még, hogy a vitákra nem tréningezik, mert „láttam olyanokat, akik nagyon is felkészültek, aztán amikor arra került a sor, beszélni sem tudtak”. 

Az elnökjelöltek televíziós vitáit szeptember 26-án New York államban, október 9-én Missouriban és október 19-én Nevadában tartják majd, melyekre már felkérték a vitavezető újságírókat is.

 
Az amerikai sajtóhírek szerint egyébként Hillary Clinton és – a mostani kijelentése ellenére - Donald Trump is rendszeresen részt vesz a vitákra történő rendszeres felkészítésen.


(MTI) Kép: 24.hu

R%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.