Először 2014-ben rendezték meg Kiskunmajsán a Musicalek éjszakája című előadást, aminek keretében számos népszerű musicalből válogatva vittek színpadra egy hangulatilag is sokszínű előadást.

Idén több, mint 25 énekessel, 30 táncossal és 30 új dallal lépnek színpadra a kiskunmajsai Konecsni György Kulturális Központban a város tehetségei. Az érdeklődők két alkalommal, április 23-án és május 21-én tekinthetik majd meg az előadást.

Két évvel ezelőtt a közönség a fellépőkkel együtt dúdolhatta a Macskák, a Hair, a Mary Poppins, a Rebecca, vagy éppen a Vámpírok bálja slágereit, az idei előadásokon pedig új dalokra és új látványosságokra is lehet majd számítani. A darabot a helyi Dózsa György Gimnázium volt tanulója, Tőzsér István Martin rendezi, csak úgy, mint az elsőt is, mellyel háromszor is megtöltötték a színháztermet.

A fiatal rendező már több színpadi darabot tudhat a háta mögött, így kétségtelen: jó választás volt. 2014-ben például az általa rendezett Dolls című rövidfilmmel megnyerték a 10. Országos Középiskolai Filmszemlét is, emellett az első darabban megmutatta többrétű tehetségét, énekelt is.

”Rengeteg tehetséges fiatal van Kiskunmajsán és környékén ezért célunk, hogy bemutassuk őket a közönségnek egy nagy összefogás keretében” – mondta el Pócsik Olga, a Musicalek éjszakája 2. főszervezője, egyben pedig a gimnázium tanára is, akitől az első előadáson már halhattuk a Valahol Európában című musical egyik legszebb dalát. Mesélt arról is, hogy az új produkcióban olyan szereplőket vonultatnak majd fel, akik vagy helyiek, vagy valamilyen úton módon kötődnek a városhoz. Így például láthatjuk majd a Mayossa Hagyományőrző Egyesület táncosait is a színpadon.

Pócsik Olga, a Valahol Európában Talán című dalát énekli az első Musicalek éjszakája darabban.

A rendező, Tőzsér István Martin az érintett musicalekről és dalokról nem árult el sokat, csupán annyit, hogy az idei darab teljesen eltér majd a korábban látottaktól, teljesen új díszletekkel és látványelemekkel készülnek. ”Az est folyamán elrepítjük a publikumot a Görög tengerpartokra, Bécsbe, de a Napóleon kori Franciaországba is” – tette hozzá, amiből a musical-világban járatosak azért egy-két várható dalra következtethetnek, ám senki színházi élményét nem szeretnénk lelőni, így nem is kezdünk ezek találgatásába.

Az este egyik legnagyobb izgalmát övezi, hogy egy olyan musical is bemutatkozik majd, amit Magyarországon még nem játszottak, mi pedig csak remélni tudjuk, hogy ez azt jelenti: boszorkányos élményekben lehet részünk.

Daily pr%c3%b3ba

Fazekas Mihály

Történelem - magyar szakos tanárnak tanulok, és már középiskola óta foglalkozom a médiával. Kipróbáltam már magam rádióban, filmek vágásában, vagy fotók szerkesztésében, és az újságírás sem állt tőlem soha messze. Legszívesebben aktuálpolitikai, kulturális és számítógépvilág, tech témákban írok.