Forrás: facebook.com/bomba.fanclub

Az uborka-lime-os Bombával egészpontosan úgy jártam, mint anno a TUC kekszes Milkával, és én személy szerint – mint kiderült, nem egyedül – az ecetes csipsszel (amiről tudta a fene, hogy ecetes, egy sárga üveg volt rárajzolva, és köztudottan az ecet magyarul zöld palackos.) Szóval elsőre furának tűnik, szokatlan ötlet, de hát biztos még is jó lesz.

És az a baj, hogy nem, nem lesz.

Egyszerűen nem értem, hogy senki nem volt a termékfejlesztési osztályon ezeknél, aki már az első fázisban szól, hogy gyerekek, innováció, brainstroming meg egyéb jó szavak arra, hogy találjunk már ki valamit ide vagy oda, ez nem lesz jó. Egyszerűen józan paraszti ésszel végiggondolva ez nem jó ötlet. Mikor kijött az uborka-lime-os Bomba, én először azt hittem, valami elcsúszott áprilisi tréfa, aztán mikor ráeszméltem, hogy ezt tényleg árulják, majdnem egy hónapba telt, míg rávettem önmagam, hogy akkor kóstoljam meg.

Rendesen le volt hűtve. Elsőre szénsav, meg valami savanykás íz (a lime), próbáltam pozitívan felfogni, de akárhogy is próbáltam belekortyolni, ott az az uborkás íz, ami az egészet olyanná teszi, mint ha uborkalét innál kis citrompótlóval. Ott állok, és nem értem, hogy bennem van a hiba vagy mi? De ez nagyon kínos, és nagyon rossz. A lime valamennyire elnyomja, de egyre kevésbé, és ott van az uborka íze, ami alapvetően sós, és én sok mindenben el tudtam eddig képzelni, de üdítőben nem, és az uborkát sokféle ízkombinációval szeretem, pl. ketchuppal kiváló, de lime-mal tragikus.

Szóval az összhatás nem kellemesen savanykás, inkább zavarba ejtően furcsa. Ott van ez az uborkás íz, ami tényleg olyan, mint az uborkasaláta leve, még egy kis tejföl dukálna bele jó magyarosan - ehelyett egy tényleg jó lime íz érkezik, mindez szénsavasan, koffeinnel. Tudom, hogy van, akinek ízlik, nekem nem, és józanul senkinek nem ajánlom. Pedig a Bombából annyi finom íz van, de ez nagyon nem volt jó ötlet.