Fotó: Index, Barakonyi Szabolcs

Emlékszünk arra, amikor Török Márk önmagát jelölte az EHÖK-elnöki pozícióra? És megvan, hogy beszél egy magabiztos vezető egyes szám első személyben? Na, most ennek tükrében nézzük meg a Délmagyar.hu mai hírét!

Az alapsztori nem valami különleges, a tavaly óta már nemzetköziül (same in English) welcome campnek nevezett, amúgy tényleg jó összegyetemi gólyatábort (aminek nemzetköziségének hála idetalált James Arthur, most azt megbocsájthatjuk neki, hogy azt hitte, Budapesten lép fel), idén már nem a Partfürdőn a SZIN helyén szervezik, hanem kitolják a Laposra.

A szervezők drágállották az IH árajánlatát, ezért inkább kipofozzák a lapost, amivel semmi gond, mondjuk, az ott életvitelszerűen lakó hajléktalanokkal nem tudom, mit csinálnak, de ez az ő dolguk. Takarítással és tereprendezéssel indítanak kipakolás előtt, jövőre lehet, hogy a Szegedi Egyetemi Napokat is átpakolják oda. Na, és most jön az érdekesebb rész: felhívnám a figyelmet Jávorszky Iván IH-igazgató nyilatkozatára, amely sokat elárul az EHÖK-ben uralkodó belső demokráciáról. Először még egész ártatlanul kezdődik, még a többesszám is okés:

– Nem a mi döntésünk volt. Két alkalommal találkoztam a szervezőkkel és Török Márkkal, a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökével, és mint a korábbi években, most is tettem nekik egy árajánlatot, amit magasnak találtak. - Na, de ezután jön a lényeg:

"Javasoltuk nekik, hogy csatlakozzanak a Szegedi Ifjúsági Napokhoz a gólyatáborral, hiszen nem célszerű két hét különbséggel két hasonló rendezvényt tartani, de ez az ötlet nem tetszett Török Márknak"

Tökéletes.