Forrás: Facebook

"Holnap kezdődik a Pszichológiai Intézet szervezésében a Bölcsészettudományi Karon a Magyar Pszichológiai Társaság XXVI. Tudományos Nagygyűlése, amelynek fővédnöke (és zászlótartója) Szajbély Mihály professzor úr, a BTK dékánja."

- olvasható az SZTE Bölcsészettudományi Karának Facebook-oldalán. A legtöbb konferenciát csak ünnepélyesen megnyitni szokták a dékánok, most azonban úgy tűnik, dr. Szajbély Mihály nem csak az esemény megnyitóját, de annak molinóját is megtartotta.

A holnap kezdődő idei nagygyűlés a „Személyes tér - közös világ” címet viseli majd, ilyen rendezvényt évente tartanak, célja az ország különböző pontjairól származó szakemberek találkozása, új kutatási eredményeik bemutatása, valamint a határon túli szakemberek és a társszakmák eszmecseréjének, együttműködésének elősegítése.

A konferencia 3-áig, azaz szombatig tart, és előzetes regisztrációhoz van kötve. Lesznek egyéni- és csoportos bemutatások az elért kutatási eredmények ismertetéséről, műhelybemutatók, vitaszimpóziumok, és műhelybemutatók is. A részletes program itt érhető el. Szó esik majd tehetséggondozásról, autizmus és technológia közötti kapcsolatról, a személyre szabott orvoslás ígéretéről, és a XXI. századi Interkulturalitásról is.