Forrás: facebook.com/univszeged

„Itt nem lesz váratlanul bekerült 5-ös!” - utalt az adatmigráció pontosságára egy, még a múlt héten kitett Facebook-posztjában az egyetem Facebook-oldala. Most mégis úgy tűnik: lett. Ma ugyanezen a közösségi oldalon jelentették késő délután, miután - ahogyan azt elsőként megírtuk - elindult a Neptun az SZTE-n, az adatmentések során voltak olyan tantárgyak olyan hallgatói, akiknél az informatikai rendszer a 2-eseket automatikusan 5-ösökre cserélte.

Az érintett tárgyak: Pénzügyi számvitel, Kalkulus, Római jog, Anatómia, Gyermekgyógyászat, Hatástan, Anyagismeret és gyártástechnológia és Algebra. A poszt azt is jelzi: a hiba szerencsés áldozatainak maguknak kell jelentkezniük, hogy az érdemtelenül bejegyzett ötöseiket átjavítsák elégségesre.

Azonban nem mindenki járt ilyen szerencsésen: többen jelezték kommentben, hogy hiba történt az adatainak átmentése során. Van, aki azt írja, nem látja az egyik elvégzett szakját, róla azonban kiderült, csak rossz helyen kereste: az oldal bal felső sarkában lehet ugyanis váltani a képzések között.

Más azt írja, neki „komplett féléveket nem töltöttek fel a rendszerbe”, két szemesztert lát csupán, a többi nem jelent meg. Más azt írja, neki egy teljes szak nem szerepel, amire már 2009 óta jár. Megint más azt írja, hogy valami folytán nála úgy jelenik meg, mintha felsőfokú tanulmányait egyből az mesterszakos tárgyakkal indította volna, és jelenleg a 2015-2016/2. félév lenne.

A sok hozzászólásra az oldal nevében is válaszoltak, azt írják: a felmerülő hibákkal a kari hallgatói önkormányzatokhoz, a mentorokhoz vagy a karunk tanulmányi osztályához lehet fordulni. Ők tudnak segíteni vagy szükség esetén továbbítják a kérdéseket az Oktatási Igazgatóság felé, ha valakinek problémái adódtak.

Update: Az ötösökről szóló hír kamu-gyanús, így lehet, hogy csak egy gyenge poénról van szó, én meg - akivel annyiszor előfordult már, hogy olyan keményen ironizáltam valamint, hogy komolyan vették - belefutottam. Utánajárok.