Képernyőmentés

A Neptunnak lesz egy kiindulási képernyője, ami itt érhető el, ez látható a fenti képernyőképen, és ebből vezet két link a hallgatói, illetve az oktatói felületre. Egyik sem érhető még el.

A többi egyetemhez hasonlóképpen a /hallgato és /oktato relatív URL-en (webcím után perrel írt rész) lesz elérhető, de még nem nyílt meg. Fél egy után öt perccel még 503-mas hiba jön be. (Ez azt jelenti, hogy a szerver átmenetileg nem érhető el túlterhelés vagy karbantartás miatt, tehát valamit még nem indítottak el, az utolsó simításokat végzik még, stb.

Képernyőmentés

Az ETR-hez hasonlóan itt is több szerver lesz, ezért az egyikre rákattintva itt is kioszt egyet, ami egy web és utána egy szám (pl. web4.) aldomainban látszik a neptun. előtt. Ha simán ezt írjuk be, akkor egyelőre egy Microsoft Outlookos Microsoft IIS-es (webszerver-kezelő program) felület jön be.

Képernyőmentés

A bejelentkezési képernyőre visszatérve egyébként alul négy link található: a CooSpace, a nevető harmadik, ami végig zavartalanul működött, a Modulo, amely az adatmigráció után tovább működik, a lefagyasztott, de az adatok elérésére továbbra is használható ETR-felület, valamint a nem túl informatív Neptun támogatási weboldal (jobb alsó sarok). Itt egyébként a Neptunt használó intézmények listájára még föl sem kerültünk.

Pár óra múlva újra jelentkezünk a fejleményekkel, addig is ha valamelyiket még nem olvasták eddigi Neptun-cikkeimből, itt pótolhatják:

 •  SZTE: áprilisban jöhet a Neptun 
 •  Egyelőre az SZTE-n nem lesz elérhető a Neptun mobil alkalmazása
 •  Az SZTE oktatási igazgatója elmondta, kell-e félnünk attól, hogy lefagy a Neptun
 •  Petíciót indítottak az SZTE-n a Neptun bevezetése ellen
 •  A beiratkozások miatt nem lehet nyáron váltani Neptunra
 •  A diákok célja, hogy kijavítsák a Neptun hibáit
 •  Csak három héttel az ETR leállása után indul el a Neptun 
 •  Ma indul a Neptun, és nem, nem lesznek papíralapú indexek

Frissítés 1:26: Még mindig nem indult el, ugyanaz jön be, mint egy órával ezelőtt.

Frissítés 2:27: Még semmi. Se hallgatói, se oktatói login. 6 órakor jelentkezem legközelebb.

Frisstés 6:15:Elindult a rendszer, be tudtam lépni - ahogyan ígérték - ez ETR-ből megszokott adatokkal. Hamarosan részletesen bemutatom a felületet. Ami érdekes, hogy a bal felső sarokban ajánlja az okostelefonos alkalmazást, pedig tudtommal az SZTE-n még nem támogatott.

Frisstés 6:20: Igen, a felirat ellenére érvényes, amit korábban írtam: ha letöltjük a Neptun alkalmazást, az SZTE-t egyelőre nem engedi kiválasztani az intézményhez a bejelentkezésnél. Az egyetemtől még korábban annyit mondtak, "az applikáció intézményi engedélyezésének időpontja és módja további egyeztetést igényel majd."

Frisstés 6:23: A felület elég személytelen. Sem az egyetem nincs ott a fejlécben, de a név sem szerepel a név csak a bejelentkezési képernyőn szerepel. A bejelentkezési képernyőt ugyanazok a vigyorgó fiatalok adják, akik a klasszikus mém szerint bejutottak a rendszerbe vizsgafelvételkor.

Tehát a rendszer így néz ki bejeletkezést követően:

Nekem egyelőre az órarendem valamiért nem jön be.

Részletekkel a működéséről rövidesen külön írásban jelentkezünk, addig is jelzem: a sok helyütt annyi mém alapjául szolgáló mosolygó szmájli hibaüzenettel mi is találkozhatunk majd. Ja, és...

Szipp. A mappanév marad. Színeket lehet váltani a jobb felső sarokban a négyszínű (Kutyapárt, LOL) ikonra kattintva (ami nem a Microsoft átdolgozott logója, csak úgy néz ki), de egyelőre nekem nem működik még.