Az IT és startupos témák iránt érdeklődőknek nem cseng ismeretlenül a GYEEK Club Egyesület neve. Célja: a régió egyre népszerűbbé, ismertebbé váljon a fejlesztő és technológiai cégek körében. A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóságával, az INPUT Programmal és a SzegedBoost-tal közösen Idea Challenge néven ötletversenyt hirdettek az Innovációs Héten.

Az Idea Challenge egy intenzív ötletverseny, ahol a részt vevő csapatok feladata, hogy megoldást találjanak egy-egy valós üzleti problémára, majd prezentálják azt egy elismert szakemberekből álló szakmai zsűri előtt. A versenyzőket a teljes nap folyamán vállalkozók és mentorok segítik annak érdekében, hogy a lehető legjobb ötletek születhessenek meg a nap végére. 


Az Idea Challenge nem korlátozódik egy-egy területre vagy iparágra. Versenyezhetnek termék- vagy szolgáltatásötlettel egyaránt, a társadalmi haszonnal bíró találmányoktól az IT megoldásokig. Annak ellenére, hogy az Idea Challenge egy ötletverseny, a szervezők várnak minden olyan innovatív gondolkodású fiatalt, aki szívesen dolgozna egy ötleten, hiszen a helyszínen is lehetősége lesz a résztvevőknek csatlakozni valamelyik szimpatikus ötletgazdához. Jelentkezhetnek egyedül, de akár csapatban is. 


A verseny célja, hogy megszólítsa az olyan egyetemistákat, illetve fiatal szakembereket, akik innovatívan gondolkodnak, a szemléletformálás, hogy motiválja azokat, akik nem így gondolkodnak. A verseny során a résztvevők megismerik azokat a technikákat, amelyek segítségével el tudnak indulni egy ötlet kidolgozásában, meg tudják nézni, hogy az ötletből indítható-e egy jövedelmező vállalkozás, illetve egy induló startup vállalkozás kezdeti lépéseit is megismerhetik. Mindezek mellett a mentorok személyében olyan szakemberekkel ismerkedhetnek meg, akik a későbbiekben segíthetnek egy saját projekt elindításában. 


Mint minden versenynek, ennek is van díja: a legjobb ötletek megvalósításához segítséget nyújtanak a szervezők mentorálással, tudás-és tapasztalatátadással, ingyenes képzésekkel. Mindemellett az ötleteket valódi befektetők előtt mutathatják be a versenyzők, akik, ha fantáziát látnak egy-egy ötlet megvalósításában, még akár befektetést is ajánlhatnak. A versenyt előregisztrációt követően 2018. május 17-én rendezik meg az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. További részletek az esemény Facebook oldalán. A jelentkezéseket május 13-ig várják a szervezők az alábbi linken:https://ideachallenge.ticketninja.io/  

Forrás: www.u-szeged.hu