Izgalmas és új, alig 10 éves tudományág bemutatására hív minden érdeklődőt a Mentor(h)áló november 13-án, hétfő este 6 órától. Az előadó Prof. dr. Duda Ernő biológus, immunológus, genetikus, az SZTE ÁOK Orvosi Biológiai Intézet nemzetközi színtéren is ismert és elismert egyetemi tanára, a téma kiváló szakembere.

Azt a kb. 40 000-féle baktériumot, vírust és egyéb élőlényt ismerhetjük meg az ismeretterjesztő előadáson, amelyek befolyásolják egészségünk, öregedésünk, hangulatunk, de még akár gyermekein tulajdonságait is.

Az előadás időpontja: 2017. november 13. hétfő 18.00
Az előadás címe: Az ember mint ökoszisztéma
Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.


“Amikor ökoszisztémákról beszélünk, a tundra, a trópusi esőerdő vagy a korallzátonyok jutnak az eszünkbe, az ember, csak mint az ezek túlélését fenyegető tényező. Vajon elgondolkodtunk-e már azon, hogy maga az ember is ökoszisztéma? 


Ahogy a tölgyerdőben a tölgyfák gyöngyvirágokkal, darazsakkal, fácánokkal és rókákkal élnek együtt, úgy az emberi sejtek is tömérdek egyéb faj sejtjeivel. Ezek lehetnek barátságosak és ellenségesek, ennek megfelelően megtűrtek vagy üldözöttek. Tudomásul vettük, hogy bennünk élnek, hogy nem tudunk megszabadulni tőlük, és azt is, hogy a tévéhirdetésekben a baktériumok az ősellenség, melyeknek az írmagját is el kell pusztítani?!”

A további információkról, jegyekről és a jegyárusító helyekről itt (http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/1345) tájékozódhat.

Fotó: http://www.med.u-szeged.hu