Nagy László szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott emelt fővel távozhat a franciaországi világbajnokságról, miután kedden este 31-28-ra elveszítette a norvégok elleni negyeddöntőt – írja az MTI.


„Hiányzott a nagyobb koncentráció, illetve a kapusteljesítmény és a védekezésünk sem volt ugyanolyan, mint a dánok ellen” - utalt az olimpiai bajnokkal szembeni vasárnapi nyertes nyolcaddöntőre Nagy László, csapatkapitány.


Hozzátette, hogy támadásban is lassabbak, körülményesebbek voltak, mint két nappal korábban, a norvégok pedig "szétfutották" őket. A skandináv együttes a meccs elején 7-2-re, a szünetben 17-10-re, a második félidő közepén pedig már 26-16-ra vezetett, de Javier Sabaté szövetségi kapitány együttese végül három gólra felzárkózott, és 18-14-re megnyerte a második felvonást.


„Pozitívum, hogy a végén közelebb tudtunk férkőzni hozzájuk. Az első félidő megpecsételte a sorsunkat, de végül emelt fővel távozhatunk. Lehetett volna jobb és rosszabb is számunkra ez a világbajnokság. Tele van a padlás hetedik-nyolcadik helyekkel”

– utalt Nagy László arra, hogy a magyar csapat 2007 óta sorrendben a kilencedik, a hatodik, a hetedik és a nyolcadik helyen végzett, két évvel ezelőtt pedig ki sem jutott ki a vb-re.


„Az első félidő első felében ment el a mérkőzés, utána már csak futottunk az eredmény után. Nagyon rosszul, tragikusan kezdtünk, most nagyon dühös és csalódott vagyok”

– mondta Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged beállója.


Hasonlóan látta a találkozó nagyobb részét Császár Gábor is.

„Más szinten játszott a két csapat. Eleinte nem tudtunk megfelelően felpörögni, és azt se felejtsük, hogy ellenfelünk egy nappal többet készülhetett. Később küzdöttünk, hajtottunk, a lehetetlent is megpróbáltuk a végén. Ennyire volt elég”

– mondta el a mérkőzést követően a svájci Kadetten Schaffhausen légiósa.


Norvégia férfi válogatottja története legjobb eredményét érte el az elődöntőbe jutással. A legutóbbi két világbajnokságra nem jutottak ki, és ezen a tornán is csak azért vehetnek részt, mert a szlovénokkal szemben elveszített pótselejtezőt követően szabadkártyát kaptak, mivel a tavaly januári Európa-bajnokságon negyedikek lettek.


A magyar válogatott a roueni C csoportban az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes német, az Európa-bajnoki harmadik horvát, valamint a fehérorosz csapattól kapott ki, Chile és Szaúd-Arábia együttesét legyőzte, így a negyedik helyen jutott tovább, ezt követően pedig a nyolcaddöntőben elbúcsúztatta az olimpiai bajnok Dániát.Katar válogatottja is a negyeddöntőben búcsúzott

A közel-keleti együttes 32-30-ra kapott ki a szlovénoktól Párizsban. Az európai csapat az 54. percben már nyolc góllal vezetett, ezt követően a katariaknak ugyan sikerült felzárkózniuk 32-30-ra, de egyenlíteni már nem tudtak.    


Szlovénia ellenfele a csütörtöki elődöntőben a címvédő és házigazda francia válogatott lesz.


Kép: hirek.ma


R%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.