A címvédő Telekom Veszprém két góllal győzte le a MOL-Pick Szegedet a férfi kézilabda NB I szombati rangadóján. A győzelem ugyan most nem sikerült, amennyiben azonban a hátralevő meccseiket megnyerik, az alapszakaszt is megnyerheti a szegedi csapat.


A bajnokságban az alapszakaszt két meccsből álló döntő követi, vagyis - a papírforma szerint - a találkozó tétje a presztízsen kívül az volt, hogy ki játszhatja majd hazai pályán a második mérkőzést. A két csapat őszi bajnokiját 26-23-ra a Szeged nyerte odahaza, ám Veszprémben legutóbb 14 éve, 2003 februárjában győzött rendes játékidőben.


A találkozót a házigazda kezdte aktívabban: 3-1-re, majd 7-3-ra is elhúzott, a 20. percre pedig 10-5-ös előnyre tett szert a címvédő. Bár a hazaiak már hattal is vezettek (12-6), a szünetre négygólosra faragta hátrányát az élvonalban eddig százszázalékos Mol-Pick Szeged csapata.


Az utolsó percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hajrára visszacserélt Mikler két nagy bravúrt is bemutatott. Másfél perccel a vége előtt - amikor öt-öt mezőnyjátékos volt a pályán kiállítások miatt - a Szeged az egyenlítésért támadhatott, ám Mikler hárított, Palmarsson pedig beállította a 24-22-es végeredményt.„Gratulálok mindkét csapatnak. A Veszprémnek az elsőhöz, a Szegednek a második félidőhöz. Az elsőben rosszul játszottunk, a másodikban kezdtünk el versenyezni a Veszprémmel. Sok játékosunk először járt itt, nehéz itt. Két góllal kaptunk ki, a végén még játszunk egy döntőt. Mind a hat meccset meg kell nyernünk az alapszakasz-győzelemhez. Folytatjuk a munkát, készülünk a Silkeborgra”


– mondta Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője.


     


Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 24–22 (13–9)
K&H férfi kézilabdaliga, 21. forduló. Veszprém, Veszprém Aréna. Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.
Veszprém: Mikler (10 védés), Alilovic (1 védés) – Marguc 3, Nagy L. 3, Lékai 3, Sulic 4, Ilics 3/1, Ugalde 1. Csere: Alilovic (kapus), Terzic, Schuch, Gulyás, Pálmarsson 3, Nilsson 2, Gajic 2/2, Chema. Vezetőedző: Xavi Sabaté.
MOL-Pick Szeged: Sierra (14/2 védés) – Skube 2, Petrus, Blazevic, Källman 3, Gaber, Gorbok 1. Csere: Sostaric 3, Balogh 6/3, Buntic 1, Bánhidi 3, Bodó, Obranovic 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.


Képek: MTI


R%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.