Látványterv: delmagyar.hu

Az Etelka sor helyett végül a Dorozsmai úton épül meg a tao-ból (értsd: közpénz), körülötte pedig a tereprendezést felét állja a város (értsd: helyi közpénz), az egyházmegye egy ifjúsági komplexummal együtt összesen 10 milliárdot kap az államtól (értsd: szintén közpénz). Dobálózunk a számokkal, nem csak stadion lesz, és közben rájöttek, hogy persze nemzetgazdasági szempontból kiemelt ügy az új stadion építése.

Az öt évvel ezelőtti tervekkel ellentétben nem a a felsővárosi Etelka sorra, hanem volt Napfény Kemping helyén épül fel a Szeged-Csanádi Egyházmegye új stadionja. Öt éve a Szeged 2011 Kft. (az egyházmegye csapata) több mint 2 milliárd forint tao-támogatást nyert egy 6000 férőhelyes, később bővíthető lelátójú stadion építésére. Utána viszont kiderült: összesen 10 milliárdot kap erre az államtól (majdnem a szegedi éves költségvetés harmada), amiből azonban a focistadion mellett közösségi tér is lesz .

„Célkitűzés, hogy egy olyan ifjúsági, családi és sportközpont valósuljon meg, ahol a versenysport, a labdarúgás, a közösségi sport és főleg a közösségek, elsősorban az egyházmegye közösségei otthonra találhatnak."- mondta a pénzből tervezett létesítményről tavaly decemberben a SzegedMának Kiss-Rigó László katolikus megyés püspök. A stadion tehát nem csak a Szeged 2011-Grosics Akadémiáé lesz.

A felépítéséhez a püspökség 3000 m2 földet vásárol a várostól 15,4 millió forintért.  Az építkezés nyolc ütemben zajlik majd, július 7-én bontják fel a leadott pályázatokat, és ezután nem sokkal már az alapkő-letétel is megtörténhet.

(Delmagyar.hu)