Mivel Marin Sego súlyos lábszársérülést szenvedett a Vardar elleni meccsen, a  világbajnoki bronzérmes szlovén kapus, Urh Kastelic a szezon végéig – kölcsönben – a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatához igazolt.


„Megoldást kerestünk arra, hogy amíg Marin felépül, pótolni tudjuk, így találtuk meg a Mariborban szereplő Urh Kastelicet. Kölcsönbe érkezik hozzánk, csak az NB I-ben védhet, a BL-ben nem, mert a Európai Kézilabda-szövetség (EHF) szabálya ezt kizárja. Az a játékos, aki bármilyen bajnokságban pályára lépett 2017. február 1-je után, az nem nevezhető idény közben a BL-re. Éppen ezért nem tudtuk visszarendelni Pásztor Imrét sem, akit azért adtunk kölcsön Balmazújvárosba, hogy rendszeresen védjen”


– olvasható a csapat honlapján.


A húszéves kapus - aki hazája válogatottjával bronzérmes volt a januári, franciaországi világbajnokságon - jövő héten, a Vác elleni hazai meccsen mutatkozik be a szegedi közönségnek.


A Bajnokok Ligájában egyébként a spanyol José Manuel Sierra és Nagy Martin védheti a szegedi csapat kapuját.


Kép: pickhandball.hu


R%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.