A vízilabdasport nemzetközi vezetőségének az a célja, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknél is 12 csapat szerepelhessen az olimpián. A változtatásnak azonban van egy hátulütője is: a csapatok kerettagjainak száma minden bizonnyal csökkeni fog - írja az MTI.


Molnár Tamás, az Európai Úszó Szövetség (LEN) vízilabda technikai bizottságának magyar tagja közölte, hogy


a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nem engedélyezi a vízilabdázók létszámának növelését a játékokon, ezért nincs más megoldás, a kisebb kereteket kell engedélyezni.


A háromszoros olimpiai bajnok center jelezte, hogy Rióban 20 csapat és összesen 260 játékos volt ott, ami azt jelenti, hogy ebből akkor lehet 24 válogatott Tokióban, ha a 13 helyett 11 fős csapatok indulnak. A korábbi klasszis center szerint ezt a változtatást minden bizonnyal el is fogadják majd a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) nyári budapesti kongresszusán.

Az elmúlt időszakban felmerült esetleges komolyabb szabályváltoztatási elképzelések közül Molnár szerint kevés fog megvalósulni. A tavalyi tesztversenyek után lekerült a napirendről a mostani 6+1-es helyetti 5+1-es felállás, továbbá a kapu és a labda mérete sem fog változni. Valószínűleg a támadóidő, illetve a kiállítási idő is csökkeni fog, de még erre sincs konkrét javaslat.


Kép: olimpia.hu


R%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.