Képünk illusztráció

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata lapunk kérdésére azt közölte: magánszemélyeknek nem, csak jogi személyeknek jár kiadással, ha Csongrád-Csanádra változik megyénk neve. Nekik ez új bélyegzők, fejlécek, táblák, alkalmazottaknak járó igazolványok stb beszerezését jelentheti, ezek ugyanis tartalmazzák a megye nevét, a magánokiratok nem.

Azt, hogy magának a kormányhivatalnak mennyibe fog kerülni a névváltozással együtt járó új táblák, bélyegzők, hatósági igazolványok és kincstári kártyák beszerzése, nagyjából 2 millió forintra becsülik. A hivatal egyébként ezt az összeget a megrongálódó, vagy más okból cserére szoruló kiírások, bélyegzők gyakori megrendelése miatt nem tartja extra kiadásnak.

Hozzáteszik: a megyenevekről szóló, az Országgyűlésnek beadott javaslat szerint csak a javaslat esetleges elfogadása után születhet döntés arról, hogy kit terhelnek majd a névmódosítással járó költségek. A megyei kormányhivatal a dologi kiadásokra egyébként 1,6 milliárd forintos keretből gazdálkodik.