Forrás: GIPHY

Nagyot tévedett. A PestiSrácok ugyanis valahogy megtalálta magának a Szegedi LMBT Közösségért programját a SZIN civil faluis oldalán, és azon belül, hogy az egyik interaktív program, miszerint "házasságot lehet kötni" a helyszínen. aminek kapcsán rögtön botrányt kiáltanak, majd örömködve megjegyzik, hogy amúgy Magyarországon az azonos nemű pároknak nincs lehetősége megházasodni.

De minderre még mondhatjuk, hogy a budapesti szerkesztőség messze van, de ezek után a SzegedMa is átvette a már-már műalkotásba hajló cikket az egyébként már sok éve létező fesztiválkitelepülős performanszról. (E szerint a "házasodók" kapnak egy oklevelet, és lőnek róluk egy képet.) A cikk továbbá kiemeli, hogy egy fekete muszlim ember tart továbbképzést a szervezet projektjeként (ördög és pokol!) és (horribile dictu) iskolákban is tartanak előadásokat az elfogadásról (hogy nem ég le a pofájuk!)

Na, ez már tényleg felháborító! Még jó, hogy csak 13 éves kortól ajánlják (szerintem itt valamit elnézhettek, mert ez valószínűleg a fesztiválra vonatkozik, nem a civilfalus kitelepülésekre). De a lényeg, kedves olvasók, ha még nem jött volna át az üzenet - oppardon, az Üzenet - a konklúzió:

"Botka városa" maga a liberális fertő. Szodoma és Gomora hozzánk képest ultrakonzervatív hittanos tábor Semjén Zsolt vezetésével

Kitartás, elvtársak, kitartás! Milyen jó, hogy olyan értékörző és erkölcsös programok is jelen voltak a fesztiválon, mint a Mobil Bűnmegelőzési Centrum (ollé), és a Kormányablak civilfalus kitelepülése (bulika)! Huhh, mire mennénk szeretett nemzeti keresztény kormányunk, és médiája nélkül!

U. I.: az illusztrációul használt kép amúgy nem a miénk, odaírtuk az akkori cikkünk aljára, hogy a szervezet Facebook-galériájából vettük át. (Csak mert mostanában a PS rendre belefut néhány képhasználati pofonba).


Frissítés: két éve még nem csak hogy totál elismerően írt a Szegedma az LMBT-embereket védő szegedi szervezetről (akkor még Colourful Circles néven futottak, de ugyanarról az NGO-ról van szó), de még szintén abszolút támogató hangnemet megütve promózta is a SZIN civilfalus kitelepülésüket, és konkrétan a házasságkötéses interaktív programot. A találatért az ismeretlen "R" nicknevű kommentelőnek jár a dicsőség.