A szerkesztőségben egyelőre nincs változás, de kérdés: ez meddig tart? Illusztrácó: lapcom.hu

A Radio Bridge Media Holdings hétfőn bejelentette, hogy a Lapcom Zrt. részvényeinek 100 százalékának eladására vonatkozó megállapodást írt alá az Andy Vajna kormánybiztos által birtokolt AV Investmenthez tartozó Avalue Befektetési Kft.-vel - írja a Kreatív. A tranzakció zárásához még a GVH engedélye kell, de a kiadó már a TV2 tulajának kezében van.

„A Lapcom megvásárlása médiabefektetéseim fontos mérföldköve. Célom, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat tovább fejlesszük. A kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával, innovatív termékek fejlesztésével, digitális platformok erősítésével kíván továbbra is érteket teremteni helyi és országos fogyasztóinak valamint hirdetőinek”

- olvasható Andy Vajna közleményében. Azt, hogy a Délmagyarország, a Kisalföld és a Bors kiadóját fel fogja vásárolni, régóta lehet tudni. A kiadó korábban azt nyilatkozta, hogy ez semmilyen változást nem fog hozni. Szegeden tüntettek ellene ellenzéki pártok, időközben a lapokat otthagyta 27 év után legendás szerzője Darvasi László, és az is kiderült, hogy az akvizíciót MKB-hitelből fizetik.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa már áldását adta az ügymenetre, még a Gazdasági Versenyhivatal engedélyére várnak. Bár ezzel a lépéssel, és a kelet-magyarországi Russmédia-portfólió felvásárlásával az összes nyomtatott helyi lap kormányközeli üzletemberek kezébe kerül, a Médiatanács akkor azt írta, 

"a fúzió nem sérti a sokszínű tájékozódás jogának érvényesülését."