Illusztráció: Facebook.com

Szegediek egy része meglepődött, amikor megtudta: a szeptember végén a Dóm téren rendezendő sörfesztivál a hasonló köztéri rendezvényekkel ellentétben belépődíjas lesz.

A bérlet vagy a napijegy árából majd máshol veszünk és iszunk!"

- írta valaki a legnagyobb közösségi oldalon, miután rájött: bár Szegeden rengeteg fizetős rendezvényt tartanak a SZIN-től a Deja Vu Fesztiválig, sok esetben egyébként nyilvánosan látogatha helyeken is, de a köztéri sörfesztiválok nem tartoztak ezek közé, ahogy pl. a Dóm téren több éve mindig megtartott Bor Tér sem.

Most azonban a szeptember 28 és október 1. között megtartott Szegedi Nagy Sörfesztivál 2017 rendezvényen a négy napra vásárolandó bérlet ára 3960-tól a helyszínen vett 6960 Ft-os árig terjed, a napi jegy pedi 1200 elővételben, és 1900 a helyszínen. Ezért cserébe a résztvevőknek különleges söröket és „Oktoberfest” étkeket, valamint a többi közt Nagy Feró és a Beatrice, Republic, Freddie és Zenekara, valamint 3+2 koncertet ígérnek a szervezők. 

Egyébként aki még július 31 előtt vásárolt bérletet, arra "100% elégedettségi pénz visszafizetési garanciát" vállalnak a szervezők, miszerint "ha elégedetlen vagy, és részt vettél mind a 4 napon a fesztiválon."