A Szegedi Karácsonyi Hetek szervezői Adventi Csokoládémanufaktúrát rendeznek be a Dóm téren. A két napos csokikészítő show alkalmából különféle finomságokat készíthetnek és kóstolhatnak az érdeklődők.

A szakember, aki majd bemutatja a forró csoki, bonbon, trüffel és egyéb kézműves csokoládé-variánsok készítését, Vanya Gábor chocolatier lesz.

A készműves csokoládék mestere a belga Callebaut akadémián végzett. Szerinte a kézműves csokoládé már nem az elit kiváltsága, mindenki megérdemli ezt a kis hétköznapi luxust.

Az interaktív workshop pénteken és szombaton délután 4-től este 8-ig várja a látogatókat. Pénteken olyan édességeket fognak készíteni, ami a Mikulásozásból otthon megmaradt alapanyagokból is könnyen elkészíthető, szombaton pedig egy kicsit extrémebb vizekre eveznek és különleges alapanyagokból készíthetnek szaloncukrokat a szegediek.

"A Mesés Kastély bejáratánál felépített manufaktúrában csakis csúcsminőségű belga alapanyagokból dolgozunk, viszont olyan trükkökkel, fortélyokkal, amelyek otthoni környezetben, az ünnepekre készülve is használhatók"

Programok a hétvégén:

Péntek: 16:00 - 20:00

forró csoki
trüffel
csokitallér
csokikrém

Szombat: 16:00 - 20:00

Kézműves szaloncukor workshop:
aszalt szilvás fahéjas csokoládékrémből
marcipános kandírozott narancsos
ananászos fehér csokis