Tanácsadó szolgálat indult Szegeden a látássérültekért. A rehabilitáció célja, hogy egyéni segítséget nyújtsanak az érintetteknek és tehermentesítsék az orvosokat. Adta hírül a szeged.hu.

A frissen látássérültté vált személyek kaphatnak ezentúl rehabilitációs és életmódbeli tanácsadást az I. számú rendelőintézetben, hogy könnyebben alkalmazkodjanak új élethelyzetükhöz. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, szükség volt a Szemészeti Klinika szakorvosainak együttműködésére is.

A betegek lassan és nehezen fogadják el megváltozott életüket, sokan depresszióba zuhannak, tönkremegy a családi életük, elvesztik munkájukat, ebben kell segítséget nyújtani nekik, ami a Látássérültek Dél-alföldi Egyesülete elnöke szerint most már sokkal könnyebben fog menni. Csontos-Dér Veronika a jövő héttől minden szerdán 13 és 14 óra között a rendelőben fogadja az érintetteket. 

A szakemberek arra is felhívták a figyelmet, hogy adataik szerint a megyében csaknem 4000 regisztrált látássérült él, de ennél többen lehetnek, hiszen sokan félnek orvoshoz fordulni. Őket is várják ebben a rendelőben.szeged.hu

Képforrás

Ambrus

Czeglédi Ambrus Máté

Czeglédi Ambrus Máté vagyok, jelenleg az SZTE TTIK Környezettudományi mester szakos hallgatója. Mindig is érdekelt a sajtó világa, így már egyetemi éveim alatt kipróbálhattam magam karom hivatalos lapjánál, mint cikkíró, később pedig főszerkesztőként. A médiával jelenleg csak hobbiként foglalkozok, de az írásban mindig is örömömet leltem, így kapva-kaptam a lehetőségért, hogy a DailySzeged szerkesztőségébe kerülhessek. Remélem, hogy sokáig a DailySzeged csapatához tartozhatok majd, és cikkeimmel kiegészíthetem a DailySzeged palettáját valami újjal.