Mindenki tisztában van vele, hogy nagy a baj az egészségügyben. Nemcsak azért, mert egyre kevesebb az ápoló, mentős és szakorvos, hanem azért is, mert egyre és egyre nagyobb tartozásokat halmoznak fel Magyarország egészségügyi intézményei. A Délmagyar beszámolója szerint, Szeged is nagyon rosszul áll.

„Az ország harmadik legeladósodottabb egészségügyi intézménye a szegedi klinikai központ, mely március és április között közel négyszeresére duzzasztotta tartozásait. A kancellár a helyzetet technikai és szezonális okokkal magyarázta.”

Ami lássuk be, nem normális. Egy egészségügyi intézmény nem állhat ilyen helyzetben.

Amint a föntebbiek is mutatják: van szükség segítségre. Második alkalommal segített a Magyar Nemzeti Cirkusz egy klinikán. Ebben az évben a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának gyűjtöttek támogatást. Ifj. Richter Józseffel beszélgettünk a gyűjtésről.

„Második alkalommal rendeztünk jótékonysági előadást, a premier előtti napokban. Ebben az évben március 10. napján tartottuk ezt az előadást. A befolyt összeg 100%-át felajánlottuk az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak. Azért választottuk a szegedi klinikát, mert pont most is Szegeden állomásozik a cirkusz. Az összegyűlt pénzt egy légzést segítő készülékre fordította az alapítvány. Közel 500 000 forint gyűlt össze, pontosan 475 500 forint. Az összeget jelképesen egy csekken, az előadás végén adtuk át.”

Számolt be a gyűjtésről Ifj. Richter József.

A jövőbe tekintve elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Cirkusz mindenképp folytatja az adománygyűjtő akciót. Szeretnék, hogy évről-évre egyre nagyobb összeggel támogathassanak olyan klinikákat, ahol gyermekekkel foglalkoznak.

Reméljük, hogy az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések által nagyobb eséllyel gyógyulhatnak a beteg gyermekek.

Ambrus

Czeglédi Ambrus Máté

Czeglédi Ambrus Máté vagyok, jelenleg az SZTE TTIK Környezettudományi mester szakos hallgatója. Mindig is érdekelt a sajtó világa, így már egyetemi éveim alatt kipróbálhattam magam karom hivatalos lapjánál, mint cikkíró, később pedig főszerkesztőként. A médiával jelenleg csak hobbiként foglalkozok, de az írásban mindig is örömömet leltem, így kapva-kaptam a lehetőségért, hogy a DailySzeged szerkesztőségébe kerülhessek. Remélem, hogy sokáig a DailySzeged csapatához tartozhatok majd, és cikkeimmel kiegészíthetem a DailySzeged palettáját valami újjal.