A júliusban kezdődött programsorozat augusztus végéig fog tartani a Felső-Tiszapart Horthy Csónakházában.

Augusztus hóban az alábbi programokkal várják az érdeklődőket:

Augusztus 5. 21:00

HUCKLEBERRY GUYS

Bár a produkció elektromosan, a színpadon is kiválóan működik, a felállás eredeti elgondolását tekintve utcazenélésre tervezett. Kezdetektől fogva céljuk volt, hogy akusztikusan, akár abszolút kihangosítatlanul is meg tudjanak szólalni. Ezt szolgálják az olyan megoldásaik, mint a jellegéből fakadóan erőteljes slide gitározás, vagy a szájharmonika hangosításárára használt fém tölcsér. A főként az autentikus blues műfajából táplálkozó feldolgozásaikat egy bőröndre épült dobcucc taktusai kísérik. Hallhatunk tőlük Seasick Steve, RL Burnside, Robert Johnson, John Lee Hooker, Sonny Boy Williamson II és Sonny Terry átgondolásokat.

Augusztus 19. 21:00

KARCOS BAKELIT

Az együttest 2010 őszén alapította meg néhány zenekedvelő egyetemista fiatal Szegeden. Jellemzően ismertebb popzene számok a cappella feldolgozását játsszák.


Augusztus 26. 21:00

Tebelak – Schwartz : GODSPELL keresztmetszet

​A Liget Társulat (Szeged) előadása.

"Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt, vagy a próféták tanítását. Azért jöttem, hogy betöltsem azt."

A Godspell egy igazi Broadway-klasszikus, fiatalok istenkereső játéka. Irodalmi alapja Máté és Lukács evangéliuma, zenei ihletője pedig az afroamerikai egyházi muzsika. A mű Jézus és Júdás konfliktusát állítja középpontba, az ő harcuk kényszeríti erkölcsi állásfoglalásra a tanítványokat.


Augusztus 29.

JELENETEK EGY HÁZASSÁGBÓL

A Babits Mihály Kamaratársulat Esztergom és a BBTE Színház és Televízió Kar közös előadása Ingmar Bergman műve alapján. Egy kép. Egy kimerevített pillanat a paradicsomból. Együtt férfi és nő. Egy alma. Valaminek, amit tökéletes állapotnak hittünk, vége van. Szakadás. Biblikus káosz. A nő kilép az ószövetségi térből. Egy ágy, egy vállfa, egy zakó. Képes valakit helyettesíteni egy élettelen tárgy?


Információ és jegyrendelés a tisza.teatrum@gmail.com címen lehetséges. A koncertekre egységesen 800 Ft, a színházi előadásokra 1000 és 1500 Ft a jegyár. A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják.  

Ambrus

Czeglédi Ambrus Máté

Czeglédi Ambrus Máté vagyok, jelenleg az SZTE TTIK Környezettudományi mester szakos hallgatója. Mindig is érdekelt a sajtó világa, így már egyetemi éveim alatt kipróbálhattam magam karom hivatalos lapjánál, mint cikkíró, később pedig főszerkesztőként. A médiával jelenleg csak hobbiként foglalkozok, de az írásban mindig is örömömet leltem, így kapva-kaptam a lehetőségért, hogy a DailySzeged szerkesztőségébe kerülhessek. Remélem, hogy sokáig a DailySzeged csapatához tartozhatok majd, és cikkeimmel kiegészíthetem a DailySzeged palettáját valami újjal.