Illusztráció: 444.hu

Egyedüli indulóként nem nagy meglepetésre a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt építi a Dorozsmai úti stadiont. A másokkal együtt ifjúsági centrumnak nevezett projektre összesen 10 milliárd közpénzt kap az államtól a Szeged-Csanádi egyházmegye.

A Centrum építése során először a stadiont építik fel, ami 8000 fő befogadására, és MLSZ A illetve UEFA Class 4-es kategóriájú besorolású, azaz nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas lesz. A Market Zrt 9,3 milliárdos ajánlatával egyedüli indulóként egész véletlenül megnyerte a pályázatot, szeptember 11-én alá is írták a szerződéseket.

A maradék 300 millió forintból második ütemben egy feddett rendezvényközpontot hoznak létre, ahol helyet kap egy sportcsarnok és egy grundfoci pálya is, itt 384 főt tudnak nézőként fogadni. A centrum nem csak a labdarúgást fogja szolgálni, és nem csupán az egyházmegye csapatának, a Szeged 2011-Grosics Akadémiának lesz az "otthona": helyet kap benne egy egy gyermekjátszótér, egy 260 férőhelyes amfiteátrum, és futópálya is.

(SzegedMa.hu)