Illusztráció

Szegedi ellenzéki pártok gyertyagyújtással demonstrálnak a Délmagyarország kiadójának felvásárlása miatt, nem sokkal az után, hogy a Médiatanács áldását adta az akvizícióra. Egyelőre nem tudni semmit, de a szegedi ellenzéki pártok már a független lapot búcsúztatják.

"Gyertygyújtással búcsúztatjuk a Délmagyarországot, az egyik utolsó független megyei napilapot. Az újság szabadságát a kormány halaloméhsége darálja be."

- szól a jövő szerdán estére meghirdetett esemény leírása a legnagyobb közösségi oldalon. A demonstrációt a helyi Együtt és a Párbeszéd szervezi, de remélik, a többi helyi ellenzéki erő is csatlakozik hozzájuk a Kossuth szoborná tartandó eseményen.

Az eseményhez írt bejegyzések közül az egyik felhívja a figyelmet, hogy miután időközben a Népszabadságot is megszűntető osztrák üzletember Heinrich Pecina a kelet-magyarországi Russmedia kiadó lapjait felvásárolta. immáron az összes létező helyi lap kormányközeli cégekhez került. Úgy fogalmaz: 

"MINDEN magyar helyi lap egy kézben összpontosul, mint a rendszerváltás előtti diktatúrában. Szerintem ez a gondolat sokaknál még nem tudatosult."