Fotó: SzegedMa

Miután a szegedi Fideszt az utóbbi időben nem nagyon láttuk semmit akciózni, aggódhattunk, hogy esetleg feloszlottak volna, de szerencsére a lehető legfontosabb helyi ügyet találták meg, amivel visszatérhettek a nyilvánosság akciódús terébe: ahogyan a SzegedMa biztonságot adó berkein belül olvashattunk róla: beleálltak a Lidl egyik termékének grafikai megjelenése körüli műbalhéba.

Történt ugyanis, hogy egy sajátmárkás görög termékcsalád csomagolásának grafikájáró leszedték az épületek tetején lévő kereszteket, amin töübb fanatikusabb vallásos blog, vagy például a szebb napokat is látott Origo is mélységesen felháborodott, és már-már vallásüldözést kezdtek kiáltani. Hogy pontosan mi volt a cél, nem akartak vallási szimbólumot pakolni egy kajacsomagolásra (ami esetében tényleg szerencsésebb lett volna egyszerűen olyan stockfotót választani, amin nemes egyszerűséggel takarásban van a kereszt), vagy le akarták egyszerűsíteni a grafikát, nem tudni, de a Lidl elnézést kért, és igérte, hogy "kiemelten kivizsgálja az ügyet".

De persze a show-nak mennie kell: a kormánysajtó után a Fidesz maga is beleállt, és persze ezt a sort a szegedi frakció, élén annak zászlóshajója Nógrádi Tibor nyitotta: a szegedi bolt előtt mécsesekből kereszt alakot raktak ki. Az ügy egyébként nem hogy nem szegedi, de még hazainak is csak erős jóindulattal mondható: a termékeknek ugyanis tök ugyanolyan a csomagolása az országokban, ahol kapható.