Ahogyan arról mi is beszámoltunk, hivatali vesztegetés elfogadása miatt tíz, a Röszkei Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészt vettek tegnap őrizetbe, ma pedig a házi őrizetük elrendeléséről is döntött  Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa.


Kovács Katalin, százados közölte, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Szegedi Regionális Osztálya a tíz rendőr előzetes letartóztatását indítványozta. A házi őrizetről hozott katonai tanácsi végzés ellen az ügyészség fellebbezett.


Keresztes Imre főügyész, A KNYF vezetője szerdán közölte, hogy hivatali vesztegetés elfogadása miatt több, a Röszkei Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészt vettek őrizetbe, tíz esetben pedig az előzetes letartóztatásuk elrendeléséről is döntöttek. Véleményük szerint erre azért lenne szükség, mert


fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, emellett a gyanúsítottak jelenléte az eljárási cselekményeknél másképp feltehetően nem lenne biztosítható, valamint a katonai büntetőeljárásban meghatározott speciális, szolgálati és fegyelmi okból sem hagyhatók szabadlábon.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult nyomozás adatai szerint a röszkei határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő határrendészek rendszeresen kértek és fogadtak el a Magyarország területéről kilépő, illetve ide belépő külföldi állampolgároktól jogtalan előnyért készpénzt, amelynek összege alkalmanként változott.


A gyanúsítottak beosztotti állománykategóriába tartoznak, vezető beosztású vagy tiszti rendfokozatú rendőr nincs köztük.


A Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn és kedden a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködésével számos helyszínen tartott házkutatást, ezek során nagy összegű készpénzt - forintot és valutát - foglaltak le. R%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.