Illusztráció: hszi.u-szeged.hu

Ma felkerestem az ösztöndíjak kifizetéséért is felelős Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) TIK-beli irodáját. Azt mondták, egy adminisztrációs hiba miatt csúsznak az ösztöndíj-kifizetések, a hibát ma kijavítják, és holnap elindulhatnak az utalások. 

A Szegedi Tudományegyetemre járó hallgatók közül senki nem kapta meg időben tanulmányi és egyéb ösztöndíját e hónapban, ahogy arról tegnap beszámoltunk. A pénzt minden hónap 10-én kellene utalnia a HSZI-nek, ami egy adminisztrációs hiba miatt immáron két napja nem történt meg. Mindenesetre amit nekem mondtak, az a rosszabb verzió: a Delmagyar.hu-nak hivatalosan azt írták: már ma megkezdődnek az utalások.

A lapnak azt az információt adták, hogy a hallgatói ösztöndíjak számfejtését – a szabályzatok alapján – minden hónap tizedik napjáig kell elvégezni, ez 2017 júliusában is rendben megtörtént, ám az ösztöndíjak utalását – egy adminisztrációs hiba miatt –  csak július 11-én indították el az Egyetem bankszámlájáról. Az ösztöndíjak így július 12-én, szerdán megérkeznek az érintett hallgatók számlájára.

Ahogy megírtuk: rengeteg diákot érint, hogy nem kezdték meg időben a tanulmányi- és közéleti ösztöndíjak utalását. Volt, aki ezen napokra komoly pénzügyi problémák elé nézett, mivel ebből tartja el magát. Másoknak a Neptun sikeres kifizetést jelzett, de a pénz nem érkezett meg, később pedig csak annak egy része.

A végzős hallgatók utolsó ösztöndíja egy kicsit más helyzet: aki minden feltételt teljesített, és minden papír rendben van, azok már júliusban megkapták, akiknek még nincs, azoknál folyamatosan megy az adminisztráció. Egyelőre még ma nem utaltak azoknak, akiknek kellett volna, amint tudunk újabb információkat, természetesen frissítjük cikkünket. Egyébként nem ez az első alkalom, hogy csúszik a kifizetés, korábban is voltak, de ennél kisebb horderejű gondok. Legutóbb a Neptunra való átálláskor.