A szervezet is sajótközleményében úgy jellemezte az intézkedést: "Ásotthalom a putyini úton: homofób rendelet" - a szervezet törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett.

"HA nem akarsz 150.000 forintot fizetni egy csókért,
HA támogatod, hogy mindenki szabadon gyakorolhassa a vallását

AKCIÓZZ VELÜNK Ásotthalmon!" - írja felhívásában a Szegedi LMBT Közösségért egyesület, aki a Budapest Pride-dal közösen szervez tiltakozást az ásotthalmi alaptörvényellenes rendeletek ellen, melyek tiltják a muszlim vallás gyakorlását, és az azonos neműek kapcsolatának "propagandáját" (az elég homályosan megfogalmazott tiltás Oroszországban nagyjából arra volt jó, hogy egynemű párokat elvigyenek, miután megfogták egymás kezét, csókolóztak, stb.)


Ásotthalomra utazunk, mert minket felháborít a véleménynyilvánítás és a vallásgyakorlás szabadságának korlátozása! Amit...

Posted by Szegedi LMBT Közösségért on Saturday, December 3, 2016


A szervezet is sajtóközleményében úgy jellemezte az intézkedést: "Ásotthalom a putyini úton: homofób rendelet" - a szervezet törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett. „Sajnálatosnak tartjuk, hogy pont Csongrád megyében került sor egy ilyen homofób jogszabály elfogadására” – mondta Kiss Anna a Szegedi LMBT Közösségért Csoport képviselője.

„Mi azt tapasztaljuk, hogy az emberek itt a Dél-Alföldön nem vevők az ilyen gyűlölködésre.”

A tilalom megsértőire a jegyző százötvenezer forintig terjedő bírságot szabhat ki- ha valaki vallását vagy szerelmét gyakorolja. A tiltakozás jövő szombaton lesz, a résztvevők déltől gyülekeznek a szegedi autóbusz-állomáson, majd Ásotthalom, erdei pihenőnél szállnak le. 9-én vagy 10-én transzparenseket is készítenek, akit érdekel, itt érhető el az esemény oldala.

Illusztráció: a Szegedi LMBT Közösségért egyik rendezvényén a SZIN Civil Faluban (Forrás: Facebook)