Kiállítás nyílik a 25 éves SZÖG-ART alkotóinak munkáiból az idén 15 éves Démász Galériában pénteken délután 5 órakor. Több mint húsz képművész alkotásait mutatják be.

Immár 15. éve, hogy a szegedi székhelyű áramszolgáltató a Klauzál téri székházában megnyitotta a Démász Galériát.

A város főterén,  a Klauzál téri védett műemlék épület utolsó korhű felújítását követően – annak aulájában – 2002 óta működik a Démász galéria Szeged egyik népszerű kiállítóhelyeként.

Az áramszolgáltató mai szegedi központi épülete, az egykori Európa Szálló hosszú éveken át művészek találkozóhelye is volt, mecénásként 15 éve ezt a szellemiséget támogatja a társaságcsoport, lehetőséget teremtve a kortárs és az egykoron alkotó művészek bemutatkozására.

A Démász Galéria története a SZÖG-ART 10 éves jubileumi kiállításával kezdődött 2002. április elején.  A kettős jubileum ismét jó alkalom a közös ünneplésre. Június 16-án, pénteken délután 5 órakor nyílt meg a 25 éves SZÖG-ART kiállítása a 15 éves Démász Galériában.

A vendégek  a rendhagyó megnyitón személyesen is találkozhattak az idén 25 éves SZÖG-ART Művészeti Egyesület neves képzőművészeivel,  szem- és fültanúi lehettek  Benedekfi István – Marton Árpád – Szondi Tamás zenés szerzői-előadói ősbemutatójának.

A kiállítást megnyitotta P. Szabó Ernő művészettörténész, az esten közreműködött Csák László hangász. A helyszínen korabeli képzőművészeti emléknyomatot kaphattak a vendégek és természetesen a különleges születésnapi tortát is megkóstolhatták.

A tárlaton kiállító művészek: Aranyi Sándor, Darázs józsef, Eszik Alajos, Farkas Pál, Fritz Mihány, Gál Lehel, Halla Tibor, Kalmár Márton, Kovács Keve, Lóránt János Demeter, Pataki Ferenc, Popovics lőrinc, Sejben Lajos, Sinkó János, Szabó Tamás, Szathmáry Gyöngyi, Székó Gábor, Zombori László, valamint Dér István, Fischer Ernő, Lázár Pál, Kass János és Novák András alkotásait is láthatják az érdeklődők.

Számolt be a szeged.hu.


szeged.hu
Képforrás - Kuklis István

Ambrus

Czeglédi Ambrus Máté

Czeglédi Ambrus Máté vagyok, jelenleg az SZTE TTIK Környezettudományi mester szakos hallgatója. Mindig is érdekelt a sajtó világa, így már egyetemi éveim alatt kipróbálhattam magam karom hivatalos lapjánál, mint cikkíró, később pedig főszerkesztőként. A médiával jelenleg csak hobbiként foglalkozok, de az írásban mindig is örömömet leltem, így kapva-kaptam a lehetőségért, hogy a DailySzeged szerkesztőségébe kerülhessek. Remélem, hogy sokáig a DailySzeged csapatához tartozhatok majd, és cikkeimmel kiegészíthetem a DailySzeged palettáját valami újjal.