Fotó: DailySzeged

Illetve már ma is nyitva volt kilenctől négyig, és ez a nyitvatartás marad még ezen a héten, ami után szeptember 2-ig rövidített (de ehhez képes már hosszabb) hétköznap 8:00-20:00, szombaton pedig 9:00-16:00 órás nyitvatartással várnak, majd szeptember 4-én áll vissza az egyetemi könyvtár a hagyományos nyitvatartásra. 

Ez ugyebár 8-tól este tízig, szombaton kilenctől este nyolcig, vasárnap pedig még mindig zárva. Fun fact: ha a zárvatartás miatt késel egy könyv visszavitelével, a nem túl humánus rendszert nem túlzottan érdekli: a bezárást megelőzően lejáró kölcsönzések esetében a türelmi időszak már zárvatartási napokat is magában foglalhat, és a késedelmi díjat is ugyanúgy felszámolják azokra a napokra is, amikor ha akartad volna se tudtad volna visszaszolgáltatni a dokumentumokat.

Annyi könnyítés van, hogy ha konkrét zárvatartás alatti időpontkor járna le, azt automatikusan a legközelebbi nyitva lévő napra "kerekíti" a rendszer. Ez azonban csak akkor történhet meg, ha a határidőt jóval korábban kaptad, és közben módosították a nyitvatartást. Mentséged ugyanakkor nincs (e sorok írójának sem), ugyanis július 24. - augusztus 4. között

volt úgynevezett visszavételi ügyelet. :(((((((

Mondjuk 5-től 20-ig nem volt semmi.