Nem a megszokott módon telt a csütörtök délután a BP szegedi irodájában. Borotválásra adta a fejét több férfi dolgozó is, míg a hölgyek a szervezésben és a szurkolásban vették ki a részüket.

A nemzetközi Movember mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a férfiakat érintő egészségügyi problémákra; különösen a prosztata- és hererákra és az ezzel kapcsolatos szűrésekre.

A movember kifejezés a „moustache”, vagyis bajusz szóból és a november szóból áll össze. Ebben a hónapban sokan meghagyják a szakállukat/bajuszukat/borostájukat, már csak a poén kedvéért is, de jó, ha tudjuk, miért indult ez az egész akció.

A szegedi irodaház civil kezdeményezésként fogott bele a jótékonykodásba, de melléjük állt a vállalat és Vér Roland borbély is, aki felajánlotta, hogy megnyírja azokat a dolgozókat a saját üzletében, akik kitartottak az egy hónapon át tartó borotva sztrájk mellett. Persze nem csak erről szólt a délután; összesen százezer forintnyi adományt dobtak össze a dolgozók, amit a Szegedi Rákkutatásért Alapítványban adnak majd át.