DailySzeged-montázs

Bár a 170 ezres lakossággal rendelkező városban indított 70 ezerből mindössze 8 ezer hívásra válaszoltak, a Fidesz szerint reprezentatív volt a Botkáról szóló telefonos "közvélemény-kutatása". Miután a szegedi szocialista polgármester egy órát és egy terepjárót nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában, erről kérdezték a város lakóinak egy részét telefonon keresztül.

A tapasztalatokat hétfő délután összegezte a Városháza előtt Nógrádi Tibor, a Fidesz helyi elnöke és Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője. A zászlóművész politikus szerint  pár hónappal ezelőtt derült ki, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje olyan vagyontárgyakkal rendelkezik, amelyeket korábban nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. A Fidesz-L.É.T-frakció szeretett volna lehetőséget biztosítani arra, hogy a szocialista polgármester tisztázza helyzetét, ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett, ezt azonban az önkormányzat jogi bizottsági ülésén a többséget alkotó MSZP és DK képviselői leszavazták.

Hollik szerint a telefonos kampány eredményes volt, mivel azon nyolcezer emberből, akik felvették a telefont, 86 százalék egyetértett velük abban, hogy Botkának el kell számolnia a vagyonnyilatkozatával és a tényleges anyagi helyzetével, eltitkolt luxustárgyairól. Az MSZP szegedi szervezete egyébként "gyűlölködő lejáratókampánynak" minősítette az akciót.

Lapunkat nem hívták meg, így sajnos nem tudtuk nekik föltenni azon kérdéseinket, amelyeket már a kampány elején megfogalmaztunk feléjük az ügyben, elsősorban adatvédelmi szempontból. Ezek szerint már nem is kapunk rájuk választ, így nem tudjuk meg, pontosan milyen listáról dolgoztak, és önkéntes volt-e a hozzájárulás a politikai tartalmú marketingcélú hívásokhoz?

(via SzegedMa)