Immár 11. alkalommal találkoztak Szegeden a veterán autók és motorok szerelmesei. Idén a legöregebb autó egy 1928-as Buick, a legöregebb motor, pedig egy 100 éves Victoria volt. A járművekkel a szegediek a Széchenyi téren találkozhattak vasárnap délelőtt. Számolt be a szeged.hu.

A hatalmas meleg ellenére nagyon sokan látogattak el vasárnap délelőtt a Széchenyi térre, ahol közel 150 veterán járművet vonultatott fel a Dél-Alföld Veteránjármű Egyesület által szervezett találkozó. Sokan csodájára jártak a gyönyörű Cadillackre vagy a szocialista éra luxus autójára a Csajkára, amely szinte tökéletes állapotban van. A legidősebb autó egy 1928-ban készült Buick volt, de a kiállított veterán járművek közül természesen nem hiányozhatott a Trabant sem. A legfurcsább jármű egy lánctalpas motor volt, amelyet igen sokan megcsodáltak. A legöregebb jármű megtisztelő címet egy 100 éves Victoria motor érdemelte ki, amely természetesen 100-as rajtszámmal vett részt a felvonuláson.


Martonosi János, az esemény főszervezője a lapnak elmondta:

" A veterán járművek tulajdonosai egy kicsit bogaras emberek és szenvedélyük a régi autó vagy motor. Számukra óriási sikerélmény, amennyiben egy rozsdás roncsból, gyönyörű járművet varázsolnak, több száz óra munka ráfordításával."

A Veteránjármű találkozót kétévente rendezik meg Szegeden és egyre nagyobb érdeklődés övezi. Idén 11. alkalommal jöttek össze az érdeklődők. Az idei rendezvény legmesszebbről érkezett résztvevője Amerikából jött, igaz ő járművet nem hozott magával, viszont a legmesszebbről érkező autó Németországból érkezett.

Martonosi János kiemelte, a veterán járművek tulajdonosai nagyon jól ismerik egymást, szinte egy nagy családot alkotna, az ilyen rendezvények pedig arra jók, hogy egyrészt tapasztalatokat cseréljenek, valamint bemutassák magukat a nagyközönségnek.


szeged.hu

Képforrás

Ambrus

Czeglédi Ambrus Máté

Czeglédi Ambrus Máté vagyok, jelenleg az SZTE TTIK Környezettudományi mester szakos hallgatója. Mindig is érdekelt a sajtó világa, így már egyetemi éveim alatt kipróbálhattam magam karom hivatalos lapjánál, mint cikkíró, később pedig főszerkesztőként. A médiával jelenleg csak hobbiként foglalkozok, de az írásban mindig is örömömet leltem, így kapva-kaptam a lehetőségért, hogy a DailySzeged szerkesztőségébe kerülhessek. Remélem, hogy sokáig a DailySzeged csapatához tartozhatok majd, és cikkeimmel kiegészíthetem a DailySzeged palettáját valami újjal.