„Páratlanok” címmel, a legendás szegedi papucsról nyílik kiállítás pénteken délután a Móra Ferenc Múzeumban – írja az MTI.

Hegedűs Anita, a közgyűjtemény sajtóreferense közölte, hogy a címadás oka az, hogy az ikonikus szegedi papucsok páratlannak készültek: két ugyanolyan darabot vásárolt meg a menyecske, majd hordás közben alakult ki, melyikből lesz a bal- és a jobblábas papucs.A tárlaton emellett számtalan érdekességre, szakmai titokra is fény derül: a papucskészítés módját, árusítását és történetét is bemutatja a kiállítás, sőt, egy papucskészítő műhelybe is bekukkanthatnak a látogatók.A kiállításon a papuccsal kapcsolatos képzőművészeti alkotások és irodalmi művek is helyet kapnak majd, a vendégek pedig még azt is kipróbálhatják, hogy milyen lehetett hagyományos lábbeliben járni-kelni a városában több mint száz évvel ezelőtt, ugyanis ha szeretnék, akkor népi viseletet ölthetnek és szegedi papucsot húzhatnak a Kultúrpalotában.


A tárlatot december 31-ig lehet majd megtekinteni. 


Képek: Facebook, nlcafe.hu R%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.