Augusztus 5-én és 6-án immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Lótusznapok, melyet évről évre a tóban megújuló indiai lótusz virágzásának tiszteletére rendeznek az SZTE Füvészkertben. Ezen a két napon távol-keleti hangulatot varázsolnak a Füvészkertbe zenével, tánccal, ízekkel és illatokkal idézik meg kelet egyedi varázsát a szervezők.


Hagyományaikhoz híven idén is lesz tradicionális indiai táncbemutató. Ebben az évben először Indiából érkező táncművészekkel. A kihagyhatatlan hangfürdők, meditációs koncertek sem hiányozhatnak a palettáról. A növények szerelmesei Ázsia növényvilágával a Lótusz túrán ismerkedhetnek meg. Jóga-, és harcművészeti bemutatókkal, masszázzsal, henna és arcfestéssel, kézműves vásárral is várják a látogatókat. A keleti kultúrához elválaszthatatlanul kapcsolódó, testi, lelki feszültségoldó módszerekről, technikákról szintén évről-évre színvonalas előadások hallhatók, sőt az érdeklődők néhány módszert a helyszínen ki is próbálhatnak. Az évek során folyamatosan bővítik a rendezvény kereteit és Ázsia rejtelmes, sokszínű világából újabb és újabb érdekességeket vonnak be a kínálatba. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a koreai, japán és kínai teázási kultúrába, hallhatnak tradicionális taiko bemutatót, beszámolók által kínai, tibeti és indonéz tájakon barangolhatnak. A látogatók bejárhatják a lótuszos tó szigetét, megpihenhetnek a sziget teaházában, ahol az élet folytonosságát jelképező vízesés ad kellemes, nyugtató háttérzenét.

Az idei év újdonságaként a látogatók a japán kultúrával, öltözködési, teázási szokásokkal is megismerkedhetnek és a jubileumi alkalomból a rendezvény mandalájának elkészítésébe is bekapcsolódhatnak!

A szervezők kiemelték, hogy vendégeinket szívesen látják távol-keleti viseletben! Biztatnak mindenkit, hogy pléddel, szivaccsal, matraccal felszerelkezve érkezzen és az árnyas fák alá letelepedve élvezze a programsorozatot!


A programokról és a belépőjegy árakról bővebben a www.lotusznapok.hu oldalon tájékozódhatnak!


Képforrás - SZTE Füvészkert Hivatalos Facebook oldala

Ambrus

Czeglédi Ambrus Máté

Czeglédi Ambrus Máté vagyok, jelenleg az SZTE TTIK Környezettudományi mester szakos hallgatója. Mindig is érdekelt a sajtó világa, így már egyetemi éveim alatt kipróbálhattam magam karom hivatalos lapjánál, mint cikkíró, később pedig főszerkesztőként. A médiával jelenleg csak hobbiként foglalkozok, de az írásban mindig is örömömet leltem, így kapva-kaptam a lehetőségért, hogy a DailySzeged szerkesztőségébe kerülhessek. Remélem, hogy sokáig a DailySzeged csapatához tartozhatok majd, és cikkeimmel kiegészíthetem a DailySzeged palettáját valami újjal.